Siirry sisältöön

Virtuaalipyöräretki Berliinissä 22.6.

8.6.2021

Lähde kanssamme virtuaalipyöräretkelle Berliiniin tiistaina 22.6. klo 14-15.30. Tutustutaan yhdessä ja Oskari Lampisjärven opastuksella Berliinin tuoreeseen pyöräilyinfraan.

Pyöräilyn suosio Berliinissä on koronan myötä kasvanut huimasti, ja vuonna 2020 pyöräilijöitä oli keskimäärin yli 20 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Osasyynä kasvuun ovat koronan tuomat rajoitukset, toisaalta kaupunki on myös tietoisesti pyrkinyt edistämään pyöräilyn olosuhteita pandemia-aikana. Merkittävin uudistus ovat niin kutsutut popup-pyöräkaistat, joita alettiin keväällä 2020 koronaan vedoten rakentaa autokaistojen tilalle erityisesti Friedrichshain-Kreuzbergin kaupunginosassa. Näin vuotta myöhemmin alunperin tilapäisiksi tarkoitettuja pyöräteitä on syntynyt kymmeniä kilometrejä ja niitä muutetaan parhaillaan pysyviksi ratkaisuiksi.

Virtuaalisella puolentoista tunnin pyöräkierroksella tutustuaan korona-ajan tuomiin muutoksiin sekä muihin tuoreisiin infraparannuksiin Berliinissä. Kierros toteutetaan suorana Zoomin kautta, ja oppaana toimii Berliinissä 12. vuotta asunut Oskari Lampisjärvi. Oskari kierrättää valikoituihin kohteisiin Kreuzbergin ja Neuköllnin alueella ja kertoo samalla pyöräilyn edistämisestä sekä sen haasteista Berliinin kaltaisessa eurooppalaisessa metropolissa.

Kierroksen hinta on 25 € / henkilö. Pyöräilykuntien verkosto laskuttaa osallistujia jälkeenpäin.

Ilmoittaudu mukaan. 

Lisätiedot:

Sanna Ojajärvi, Kehittämispäällikkö
Pyöräilykuntien verkosto
sanna.ojajarvi@poljin.fi
040 5275632